Algemeen Bestuur Agenda Bodbreef Helpen onthoolden Activiteiten Kiekt hier ok es Boeken Archief Kameröa van 'n Kreenk Lid worden?

Helpen onthoolden

Cursus Twentebreed
In samenwerking met het Twentehoes en Kreenk vuur de Twentse Sproak (KTS) wordt op het Riessens Museum ne cursus Twentse taal, cultuur en geschiedenis geven. Cursusleiders Gerrit Kraa en Gerrit Dannenberg. Vuureerst 4 cursusoavende van 19.30 uur tot 21.15 uur. Starten moandag 21 oktober in ’n Koffiehook van het brandweermuseum, Kasteellaan 1B in Riessen. Volgende doatums 28 oktober, 4 november en 2 december. In oaverleg kan de lesriege oetbreaid worden met twee extra oavende op 9 december en 16 december. Opgeven  e-mail: info@rijssensmuseum.nl  oonder vermeelding van Twentebreed. Maximaal 15 cursisten. Kosten: 4 oavenden 80 euro inclusief twee keer koffie/thee. Betalen kan op ’n eersten cursus-oavend.
An bod komt: de Twentse geschiedenis, Twentse cultuurhistorische zaken, het Twents ten opzichte van ’t Nederlaands, de kwaliteit van dialectproza en dialectpoëzie en de 4e editie van de Leergang Twente (4e editie) zoonder Twents.  

Woensdag 20 november: Kreenkoavnd. Preuveriej bij 't Hoogspel 

6 en 7 februari 2020: WINTERKRAAIEN

Ja dan komt noe echt de leste twee veurstellingen in Het Punt in Vroomshoop op 6 en 7 februari. Meer dan zesduzend meansen hebt het bezöcht en noe is het dus tied um te stoppen en dan wel met twee bi-jzundere oavenden. Loat oe verwennen met koorzang deur een fantastisch mannenkoor olv een begaafd musicus en dirigent. Dan bint doar weer de vertelling in het plat deur Thea Kroese en dan dee mooie klanken van de solisten ( Bas-bariton, piano en Buegel ) de beelden nemt oe met terugge in de tied.

Mar let op: veur dizze veurstellingen ku’j ok ienschrieven op een arrangemeant met vier-gangen diner veurof. Ie komt dan um zes uur en in een aangekleed theatercafé in de sfeer van de veurstelling en van het veenvolk schotelt ze oe een menu veur uut het ni-je kookboek, Koken met geschiedenis. Dat boek is ontstoan deur de veurstelling, gerechten van noe met het verhaal van toen. Dit arrangemeant kost €46,00 ( diner en veurstelling. Veurstelling alleen kost € 18,50.

Op de leste oavend wilt wi’j ok nog ofsluten met een stijlvolle afterparty. Loat oe verrassen. Ie weet niet wa’j metmaakt! En......het löp al storm, hoast oe.

Opgeven kan bi-j klaas@dragtmail.nl - Stichting Levend Vroomshoop  
Thea Kroese